Over ons

Wipstrik 95

Wipstrikkerallee 95 Zwolle
Sinds 1928
28+ ruimtes, 1750 m2
Kantoren met karakter

Wipstrik 95

Wipstrik BV is gevestigd in de oude school aan de Wipstrikkerallee 95. Het complex is later uitgebreid met een zeer moderne uitbouw aan de zijde van de Herenweg. Alle gebouwen staan met elkaar in verbinding. Een bijzonder fraai interieur, gratis parkeren (al dan niet op eigen terrein), hoog service level en een groot aantal voorzieningen kenmerkt deze kantorenlocatie. Daaromheen is een fraaie siertuin aangelegd, met terrassen, rododendronhagen en een vijver. Dit alles creëert een zeer plezierige werkomgeving waarin uw bedrijf en haar medewerkers tot optimale prestaties komen.

Wipstrik BV biedt haar gebruikers verder het volgende: een bemande receptie, uitstekende data/telefonie voorziening die door Wipstrik BV wordt onderhouden, archiefruimteverhuur, opslag, diverse breakout- & vergaderruimtes en keukenfaciliteiten. Zie voor meer details onder diensten.

Historie

Bouw eerste deel van de school in de wijk De Wipstrik

De school krijgt haar huidige vorm

De school verliest haar functie als school

Het complex wordt gekocht door organisatieadviseurs

Onder organische achitectuur worden school en wijkgebouw aan elkaar geschakeld

De historie van kantorencomplex De Wipstrik gaat terug tot 1928. Toen werd de Elout van Soeterwoude school met 4 klaslokalen gebouwd in de snelgroeiende wijk De Wipstrik. De school is vernoemd naar jhr. P.J. Elout van Soeterwoude en werd gebouw door de architecten M. Meijerink en H. Meijerink in de zakelijk traditionele stijl. In 1932 is de school uitgebreid tot 7 lokalen. Later kwam er op de zolder nog een kleuterlokaal bij. Rond 1982 verloor de school haar oorspronkelijke functie.

Het gebouw werd daarna enkele jaren gebruikt als kantoor voor de Vereniging Christelijk Onderwijs Zwolle. Het deel van het schoolplein dat aan de Herenweg grenst, moest worden afgestoten. Daar bouwde ondermeer de Hervormde Gemeente Zwolle een wijkcentrum.

In 1993 werd het schoolgebouw door de VCO verkocht aan twee organisatieadviseurs. Zij zagen mogelijkheden in het pand voor de huisvesting van hun bedrijven. Zij richten daartoe een BV op genaamd “Advies- en trainingscentrum De Wipstrik BV”. Deze BV is nog steeds de eigenaar van het pand, dat na een ingrijpende restauratie in 1994 haar deuren opende als bedrijfsverzamelgebouw voor zakelijke dienstverleners.

In 2002 is het wijkcentrum van de Hervormde Gemeente aan het kantorencomplex toegevoegd. De verbinding is gecreëerd met een modern vormgegeven overkapping, afgewerkt met groen koper. Deze ruimte is gebouw volgens de toen florerende “organische stijl”. Deze stijl gaat over een ontwerpinstelling. Organische architectuur heeft tot doel schoonheid en harmonie te creëren, die het menselijke welzijn verbetert. Enkele sprekende voorbeelden van deze stijl zijn het legendarische “Fallingwater” van Frank Lloyd Wright, het voormalig hoofdkantoor van ING in Amsterdam genaamd ‘Het zandkasteel”, het gasuniegebouw in Groningen en het vlakbij liggend gebouw van de Isalaklinieken in Zwolle.

Medewerkers van Wipstrik 95

Maak kennis met ons team

Jan Pieter van Eck

Directeur/eigenaar

Jan Pieter van Eck (1976) studeerde fiscaal en notarieel recht in Amsterdam. Hij is een allround fiscalist die voor de oprichting van Cervus zijn werkervaring opdeed bij onder meer KPMG Meijburg & Co en Loyens & Loeff. Jan Pieter heeft een aantal bijzondere specialisaties in de vennootschapsbelasting, de inkomstenbelasting, de estateplanning en de bedrijfsopvolging. Hij heeft daarnaast altijd een voorliefde gehad voor de fiscale aspecten die spelen rondom vastgoed en de financiering ervan.

Jan Pieter is een no nonsense adviseur die ervan geniet om samen met zijn cliënten naar het gewenste doel toe te werken. Cliënten van Cervus ervaren Jan Pieter als een creatieve en analytisch sterke adviseur die in staat is om het overzicht te behouden. Dit stelt hem ook in staat complexere, veelomvattende fiscale en juridische vraagstukken waar verschillende adviseurs bij betrokken zijn – zoals bijvoorbeeld accountants, advocaten en/of notarissen – te coördineren en te begeleiden tot het gewenste eindresultaat.

Elizabeth Bosma

Secretaresse/administratief medewerker

Elizabeth Bosma (1994) is in februari 2020 het team van Cervus Belastingadvies komen versterken. Elizabeth is het team komen ondersteunen op secretarieel- en administratief gebied. Ze heeft in het verleden ervaring opgedaan met de gemeente- en waterschapsbelastingen en het voeren van (vastgoed)administraties. Ook heeft zij een opleiding gevolgd tot belastingmedewerker lokale overheid. Met deze ervaring en opleiding heeft zij kennis en ervaring om Cervus verder te doen ontwikkelen. Elizabeth is leergierig en pakt haar werk altijd met veel enthousiasme aan. Ze wil zich graag verder ontwikkelen binnen Cervus en daarvoor zal het bestaande team haar alle ruimte geven. Zowel op het gebied van administraties, belastingen als ondersteunende werkzaamheden.

Anna Bo Erdsieck

Secretaresse

Anna Bo Erdsieck (1997) is in maart 2022 het team van Cervus Tax komen versterken. Anna Bo is het team komen ondersteunen op secretarieel- en administratief gebied. Ze heeft de opleiding tot gastvrouw gedaan aan het Landstede in Zwolle. Daarna heeft ze in verschillende restaurants gewerkt. Naast haar baan volgt Anna Bo verder opleidingen op het secretarieel vlak. Gastvrijheid staat hoog bij haar in het vaandel. Dat is een aspect dat wij bij Cervus Tax enorm waarderen. Het stukje gastvrijheid kan ze hier ook goed combineren bij het woord staan van klanten en de bezoeken van klanten. ‘Ik wil dat klanten/nieuwe klanten als ze binnenkomen bij Cervus zich welkom en op hun gemak voelen’.

Onze visie

Een zakelijke omgeving moet jouw bedrijf inspireren om tot topprestaties te komen.

Onze missie

Onze missie is om de fijnste en meest complete kantooromgeving van Zwolle te creëren.